Volkswagen, Poznań

Forma budynku jest wynikiem szczegółowych wymogów inwestora m.in. ściśle określonego układu funkcjonalnego i powierzchni poszczególnych stref. Elementem szczególnym w bryle budynku – wyróżniającym go – jest taras, przecinający bryłę. Celem wizualnego połączenia rozdzielonych nim części obiektu zastosowano rozwiązania estetyczne o funkcji spajającej. Funkcjonalnie taras, zgodnie z wymaganiami inwestora dostępny jest zarówno z przestrzeni biurowej typu open space, jak i z jadalni, co nadaje mu wyjątkową funkcjonalność. Pomimo tych sztywnych wytycznych, dających stosunkowo niewielkie pole manewru, udało się uzyskać ciekawa formę budynku, która obecnie stanowi reprezentacyjną wizytówkę kompleksu VW w Komornikach k/Poznania.

  • Date:

    2015
  • Categories:

    Publiczne
  • Client:

    Eduardo Investments Sp. z o.o.
  • Powierzchnia zabudowy:

    1208,9 m²
  • Powierzchnia użytkowa:

    1892 m²
  • Powierzchnia działki:

    88845 m²
  • Kubatura:

    11400 m³

Click & Share the Love