Dom w Dolaszewie

W tym obiekcie podstawowym wyzwaniem była lokalizacja działki – narożna, która zdeterminowała formę budynku. Od samego początku jednym z głównych celów było stworzenie przestrzeni intymnej, która spełniła by potrzeby mieszkańców. Pewną ramą były też wymogi planistyczne, które nakładały na nas obowiązek zastosowania skośnych połaci dachu oraz zmieszczenia funkcji w 1,5 kondygnacji. W dobranych rozwiązaniach przestrzennych udało się czytelnie oddzielić strefę rodziców oraz dzieci, co daje bardzo użyteczne rozdzielenie tych funkcji, a także udogodnienia w postaci m.in. komfortu akustycznego. Elementem stanowiącym wizualny wyróżnik dla tego obiektu jest antresola w salonie, która wzbogaca wnętrze.

  • Date:

    2011
  • Categories:

    Mieszkaniowe
  • Client:

    Inwestor prywatny
  • Powierzchnia zabudowy:

    195 m²
  • Powierzchnia użytkowa:

    301 m²
  • Powierzchnia działki:

    1025 m²
  • Kubatura:

    1320 m³

Click & Share the Love