Aquaform, Środa Wlkp

Projekt który pierwotnie przewidywał możliwość rozbudowy o dodatkowy moduł powiększający jego powierzchnię użytkową. Taki wymóg inwestora narzucił formę obiektu składającego się z dwóch równoległych skrzydeł biurowych lekko przesuniętych względem siebie i połączonych wąskim łącznikiem mieszczącym klatkę schodową. Podobny łącznik kończył budynek od strony istniejącej hali i był zaplanowany pod późniejsza rozbudowę o trzecie skrzydło budynku. Rozbudowa nigdy nie powstała natomiast budynek został połączony z hala produkcyjno – magazynową poprzez rozbudowę tej hali. Okna doświetlające biura zostały głównie umieszczone na szczytach głównych skrzydeł budynku tak, aby ochronić użytkowników od akustycznych niedogodności lokalizacji budynku przy drodze krajowej.

  • Date:

    2007
  • Categories:

    Publiczne
  • Client:

    Aquaform Sp. z o.o.
  • Powierzchnia zabudowy:

    648 m²
  • Powierzchnia użytkowa:

    1569 m²
  • Powierzchnia działki:

    49774 m²
  • Kubatura:

    7900 m³

Click & Share the Love